Top Fighter Gym

Alles wat je moet weten over het Samoerai zwaard

Slechts enkele eeuwenoude woorden weten de tijd te doorstaan en de katana is er één van. Het is uniek en het slanke ontwerp wint zelfs het hart van elke niet-zwaard liefhebber. Zelfs in de moderne media, inclusief tv shows, films en games, spelen samurai zwaarden een rol. Dit maakt het zeker de moeite waard om je er in te verdiepen. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het Samoerai zwaard

Waarin schuilt de aantrekkingskracht van een Samoerai zwaard?

Al honderden jaren bestudeert men het unieke karakter van echte Samoerai zwaarden. Wat maakt ze nou zo aantrekkelijk voor mensen? Zelfs mensen die niet perse liefhebbers zijn liefhebbers van zwaarden voelen zich onmiddellijk aangetrokken tot een katana. Je hoeft het niet eens te gebruiken, want een Samoerai zwaard is ook een fantastische accessoire in de huiskamer. Het straalt namelijk klasse en elegantie uit. Ook heeft het een bijzonder oorsprongsverhaal, die we zometeen graag met jou delen.

Het ontwerp van een Samoerai zwaard

Laten we ons eens verdiepen in het ontwerp van een Samoerai zwaard. Japans ijzer was niet al te sterk om een kling van te maken, dus moest de smid lang geleden zijn toevlucht nemen tot een techniek om het langer mee te laten gaan in de strijd. Ze vouwden de randen meerdere malen om het koolstofgehalte gelijk te maken. Van alle Samoerai zwaarden heeft alleen de katana de tand des tijds doorstaan. 

Hoe wordt een katana gemaakt?

Voor het zwaard werd eerste klas staal gebruikt dat moest worden verhit, gehamerd en gevouwen. Door de repetitieve techniek kon het zwaard alle luchtbellen verwijderen die zich in staal vormen, waardoor de sterkte toenam. Nadat het zwaard is verhit, ondergaat het een afkoelingsproces. Het afkoelingsproces gebeurt te langzaam, anders wordt de kling broos.

Tegenwoordig wordt de katana niet langer gezien als een wapen voor het slagveld, en maakt het deel uit van een religieuze ceremonies. Ook is een Samoerai zwaard in sommige huishoudens een decoratief stuk.

a

come and visit our gym center

Accusata forensibus disputando id has, qui vivendo nostrum ancillae. Dicunt iudicabit mel ea, iudico contentiones.

Monday – Friday

07:00 – 22:30

Saturday

09:00 – 21:00

Sunday

12:00 – 18:00