Top Fighter Gym

Maak je spieren steviger met krachttraining

Krachttraining heeft heel wat verschillende voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je je spieren verstevigt waardoor je ook minder kans loopt op blessures en je ook flexibeler wordt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je bloeddruk beter wordt gereguleerd en verbetert het onder meer je evenwicht en je houding. 

Niet enkel voor mannen

Wanneer je praat over krachttraining leggen sommige mensen meteen de link met zware oefeningen die door mannen worden gedaan om hun bovenlichaam te trainen. Toch is krachttraining niet enkel voor mannen. Vrouwen die net bevallen zijn, kiezen er vaak voor om aan krachttraining te doen om terug in vorm te geraken. Daarnaast heeft krachttraining net zoveel voordelen voor vrouwen als voor mannen.

Loop niet te hard van stapel

Enkele krachttraining tips vrouwen zijn dat je natuurlijk niet te hard van stapel mag lopen in het begin. Start rustig aan met lage gewichten zodat je zeker geen spieren overbelast. Zodra je merkt dat de gewichten niet zwaar genoeg zijn, kan je overschakelen naar zwaardere. Ga zo stap voor stap naar hogere gewichten om je spieren de kans te geven zich aan te passen aan de oefeningen die je doet. Neem daarnaast voldoende rustpauzes tussen de oefeningen die je doet. Zo kan jij even op adem komen en kunnen je spieren ook herstellen.

Varieer in je oefeningen

Wanneer je met krachttraining wil starten, is het belangrijk om ook te variëren in de oefeningen die je doet. Zo wordt je volledige lichaam sterker en belast je niet steeds dezelfde spieren. Gevarieerde oefeningen zorgen ervoor dat de basis sterker wordt en nadien kan je je eventueel focussen op bepaalde spiergroepen. Zodra je de nadruk legt op bepaalde oefeningen blijft het echter wel belangrijk dat je de andere spieren ook af en toe blijft trainen. Op krachttraining-vrouwen.nl vind je heel wat verschillende oefeningen waarbij je je hele lichaam kan trainen.

a

come and visit our gym center

Accusata forensibus disputando id has, qui vivendo nostrum ancillae. Dicunt iudicabit mel ea, iudico contentiones.

Monday – Friday

07:00 – 22:30

Saturday

09:00 – 21:00

Sunday

12:00 – 18:00